sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Vauvakoriste


Tein reilu viikko sitten koristeen ristiäiskakun päälle. Koristeeseen tuli muutakin, mutta tässä on ensin esittelyssä pelkkä vauva (ja perhoset). Vauvalle toivottiin tummaa tukkaa ja vaippaa. Vaipasta tuli vähän vahingossa kestovaipan näköinen. Meillä on ollut lapsilla käytössä pääosin kestovaipat eli kait se vaan tuli luonnostaan :D

Viimeksi kun tein vauvakoristeen, minulla oli suuria hankaluuksia saada vauva ehjänä pois muotista. Syynä oli aivan liian pehmeä massa (pelkkä sokerimassa). Nyt käytin sokerimassan ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta ja vauva onnistui helposti heti ensimmäisellä kerralla.

Värjäsin massan ihonvärisellä pastavärillä. Sivelin valmiiseen vauvakoristeeseen sinne tänne vaaleanpunaista tomuväriä, jotta iho näyttäisi aidommalta. Sivelin hiuksiin ruskeaa tomuväriä. Leikkasin vaipalle kaulitusta massasta pienen palan ja sovitin siitä sopivankokoisen vauvan päälle. Kiinnitin vaipan sokerikuorrutteella. Painelin pienellä, pyöreäpäisellä marsipaanityökalulla vaipan reunoihin rypistykset. Värjäsin vaipan vaaleanvihreällä ja tummanvihreällä tomuväreillä.

Koko koriste näkyy täällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti