perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen aikaa


Viivi tutkii kauniita oksia :)

Pääsiäisterveiset meidän touhulasta! :) Mukavasti on alkukevät alkanut kulkemaan. Noh, omat olot nyt on mitä on. Väsyttää ja edelleen odotan täysin normaalia aamua ilman inho-oloa. Nyt jo rv 24 menossa, että sais se jo mennä pois! Muuten mieli virkeänä odottelen kunnon kevään saapumista. Takapiha on vielä ihan lumen peitossa.

Lapsilla on jo alkanut tulla siitepölyoireita. Nyt ensimmäistä kertaa myös Romeolla. On silmien ja nenän kutinaa, köhimistä ja niiskutusta. Eilen mies toi apteekista tullessaan lääkkeitä ja heti kyllä näyttää auttavan. Inkalla köhä helpotti jo vajaa viikko sitten, mutta eilen illalla kutisivat silmät. Joka kevät Inkalla ja Miolla on ollut vähän erilaisia oireita. Inkalla alkoi ekat oireet 4-vuotiaana. Silloin reaktio tuli koivusta ja keho oli täynnä nokkosihottumaa. No, kunhan nyt pääsisivät suht vähällä. Leppä se kait nyt tällä hetkellä on siitepölyä tuomassa.

Nuo kauniit virpomisoksat saimme palmusunnuntaina, kun naapuruston lapset tulivat virpomaan. Hauskoja ja nättejä yksityiskohtia niissä! Viivi-kisukin tuli niitä heti tutkimaan ja haistelemaan.

Pojilla on leikit alkaneet sujumaan vähän paremmin viime aikoina! Tuolla alempana on kuvia poikien leikeistä sekä Romeon hassuja höpöttelyjä :)

 

Jotkut oksat olivat saaneet lehdet ja oksia koristivat myös linnut ja kukkaset.


Mio oli askarrellut kerhossa tämän ihanaisen kanan ♥ Mio oli piirtänyt sille ripset, koska se on tyttö :)


Inka oli askarellut koulussa tällaisen pääsiäispupun :)


Tämä linnakin on Inkan koulussa askartelema.


Kun linnan oven aukaisi, paljastuivat sisältä linnan asukkaat!


Tätä pupua Inka ompeli koulussa kässätunneilla. Nyt se on kotona pääsiäislomalla :)


Inka lainasi kirjastosta manga-kirjan, jossa opastettiin piirtämään erilaisia anime-hahmoja lemmikkeineen. Tässä muutama Inkan piirtämä lemmikki.


Tämä lemmikki odottaa vielä värittämistä.


Mio ja Romeo ovat viime aikoina leikkineet muutamaankin otteeseen pidempiäkin aikoja täysin sovussa, jopa tunnin ajan. Tässä kuvia yhdestä leikistä viime viikolta. Mio auttoi ensin Romeolle vaatteita päälle, sitten he pakkasivat laukkunsa ja lähtivät Mion rakentamalla mopolla ajelemaan kohti uimarantaa. Siellä he hyppivät laiturilta järveen (siis sohvalta lattialle) ja oli tosi hauskaa!


Romeon rakas pupu pääsi koriin matkustamaan. Kainalossa on Nalletinapsis, myös roskisnallena kutsuttu. Pelastin sen Helsingissä asuessamme roskiskatoksesta ja pesin sen. Se on ollut monissa lasten leikeissä mukana ♥ Olisihan siellä kaatopaikalla ollut aika ankeaa.


Välillä ne riitelee niin kovin ja välillä taas rakastetaan sitäkin kovemmin ♥


Pojat matkalla kohti rantaa Mion rakentamalla mopolla.


Romeo sanoo välillä hassuja, vähän pikkuvanhojakin lausahduksia. Tässä muutama: "Mitenkät täällä tujuu?" (kun meni katsomaan Inkan ja Mion leikkejä), "Aaa joo, nyt minä ymmärrän!", "Älä ärtytä minua!", "Älä häiritte minua, tuo ei ollut kivatti tetty! Nyt minulle tuli paha mieli!" ,"Älä puhu minulle typereitä!" ,"Tule tänne, minä tuolejen tinua!", "Juu, titmalleen!" (=tismalleen). Keran Romeo komensi puistossa erästä pienempää tyttöä "Kuuleppat, ei taa karata pikku ukkeli!" Hirmu kova höpöttämään. Hirmu kova myöskin kiljumaan, kun se kiukku joskus yllättää! :D

Serkkutytön 1-vuotisjuhlissa Romeo bongasi hauskan tanssivan ja ääntelevän pingviinin. Ei olisi malttanut päästää siitä irti, kun olimme lähdössä kotiin :)


♥ HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ! ♥
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti