torstai 17. maaliskuuta 2016

Bataattipihvit sormiruokailijalle


Sain joululahjaksi toivomani Pipsan keittokirja pienille ihmisille. Siinä on Pipsa Hurmerinnan monia hyviä reseptejä, joita aion kokeilla. Meidän kuopus on poikien tavoin sormiruokailija. Tulen jossain vaiheessa kirjoittamaan hänen sormiruokailuvaiheistaan tarkemminkin. Mutta todella hyvin on mennyt ja kaikki ruoat ovat tähän saakka kelvanneet enemmän kuin hyvin!

Pipsan kirjassa nämä pihvit paistettiin pannulla, mutta minä paistoin ne nyt uunissa muffinssivuoassa. Jätin suolan pois. Maistoin näitä itsekin ja eivät ne edes kaivanneet suolaa, koska bataatti on niin maukas juures. Ja oli näissä kuitenkin vähän mausteitakin. Näitä voi tehdä hyvin aikuisellekin väelle!

 Bataattipihvit

noin 15 pihviä

1 dl kvinoaa
1 bataatti
1 iso lehtikaalin lehti tai 1 dl hentoja lehtikaalin lehtiä

1 rkl kaurahiutaleita
2 kananmunaa

1/2 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä

1 rkl maissitärkkelystä

ripaus mustapippuria (ja ruususuolaa jos syöjä on yli 1-vuotias)

(oliiviöljyä tai kookosöljyä paistamiseen)

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuori bataatti. Pilko se pieniksi paloiksi ja höyrytä, kunnes palat ovat pehmenneet. Muussaa bataatti ja mittaa siitä 2 dl isoon kulhoon. Huuhtele lehtikaali, leikkaa pois kova keskikohta ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Annostele seos muffinssivuokien koloihin (jos vuoka ei ole silikoninen, voitele kolot ensin). Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.

Voit myös paistaa pihvit pannulla. Muotoile taikina pihveiksi (minun taikinani oli aika löysää, niin olisin paistanut pikkulettupannulla). Paista öljyssä pannulla muutama minuutti per puoli. Käännä varovasti, koska pihvit hajoavat kuumana helposti. 



Meidän pieni sormiruokailijamme syömässä bataattipihviä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti