lauantai 19. maaliskuuta 2016

Jauhelihahyrrät


Tein näitä jauhelihahyrriä viime vuonna tyttären lokakuisiin synttärijuhliin sekä pojan tämänkuisille synttäreille. Käytin ohjeessa apuna tätä Decapitated food -blogin reseptiä. Täytteeseen sopisi hyvin myös tuoreet yrtit!

Soijarouhehyrrien ohje löytyy täältä.

Jauhelihahyrrät

Rahkavoitaikina


250 g voita
 
250 g maitorahkaa
 
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
 
1 tl leivinjauhetta

 Täyte

400 g jauhelihaa (300 g riittää myös hyvin)

1 iso sipuli

1 pieni paprika

1 rkl spelttijauhoja (ei täysjyvä)

3/4 tl ruususuolaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua oreganoa
 
1 rkl tomaattipyrettä

200 g ranskankermaa


voiteluun kananmunaa

Sekoita rahka ja pehmeä voi keskenään. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne seokseen. Sekoita juuri sen verran, että taikina on tasaista. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna olla jääkaapissa noin tunnin ajan. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulia.

Valmista täyte. Kuori ja pilko sipuli pieneksi silpuksi. Pese ja pilko paprika. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli- ja paprikapalat ja anna niiden kuullottua. Lisää jauhot ja anna seoksen jäähtyä 30 minuutin ajan. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattipyre ja ranskankerma.

Ripottele vähän jauhoja pöydälle ja kauli rahkavoitaikinasta iso (noin 60 × 30 cm), suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täyte levyn päälle. Kääri levy pitkittäissuunnassa rullalle. Jos haluat vähän pienempiä hyrriä, voi levyn halkaista pitkittäin kahteen osaan ja rullata levyt kahdeksi rullaksi. Leikkaa rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele hyrrät kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti