perjantai 25. maaliskuuta 2016

Nougatkuppikakut


Leivoin tällaisia kuppikakkuja tyttäreni 8 v. kaverisynttäreille viime lokakuussa. En ole ikinä leiponut kakkua kaverisynttäreille. Sukulaissynttäreillä on sitten kakkukin aina tarjolla :) Kuppikakkujen ohje on Vaaleanpunainen Nonparelli -blogistin Kakut -kirjasesta. Vaihdoin vaan sokerin intiaanisokeriin ja vehnäjauot spelttiin. Kuorrutteen ohjeen sovelsin näistä Pullahiiren muffinsseista. Siinä vaihdoin Pätkissuklaan Dubbel Nougatiin.

Jos intiaanisokerin sijaan haluaa käyttää tavallista kidesokeria, tulee sitä laittaa vain 1 1/2 dl!

 Nougatkuppikakut

100 g voita

 2 dl intiaanisokeria

2 kananmunaa

3 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

100 g vaniljarahkaa

1/2 dl maitoa

3 kpl (150 g) Dubbel Nougat -patukkaa

Kuorrute

180 g Dubbel Nougat -patukkaa

200 g maitosuklaata

4 dl kermaa (laitoin vispikermaa)

5 rkl tummaa kaakaojauhetta

Koristeeksi

sokerimassakukkasia

nonparelleja, sokerihelmiä tms.

 Vaahdota pehmeä voi ja intiaanisokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vuorotellen maidon ja vaniljarahkan kanssa taikinaan.

Paloittele Nougat-patukat pienehköiksi paloiksi. Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellin syvennyksiin. Jaa taikina vuorotellen Nougat-palojen kanssa muffinssivuokiin (nougatpaloja tuli kahteen kerrokseen ja taikinaa kolmeen). Minä laitoin taikinan pursotinpussiin, josta taikina oli helppo annostella vuokiin. 

Paista muffinssit 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä.

Tee kuorrutus. Mittaa paloitellut Nougat-patukat, paloiteltu maitosuklaa, kerma sekä kaakaojauhe pinoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että suklaat sulaa. Älä keitä! Kaada kuorrute kulhoon ja jäähdytä kylmäksi (anna jäähtyä ensin haaleaksi ja laita sitten jääkaappiin jäähtymään kunnolla). Vatkaa kylmä seos vaahdoksi, lusikoi se pursotinpussiin (minulla oli tähtitylla 1M) ja pursota muffinssien päälle.

Koristele muffinssit haluamallasi tavalla. Minulla oli ylijääneitä sokerimassakukkasia, niin laitoin niitä näihin. Erilaisilla nonparelleilla tai sokerikuulilla saa myös kivan koristelun.

Taikinan ja Nougat-palojen annostelua kerroksittain vuokiin.


Uunista tulleet nougatmuffinssit.





♥ ♥ ♥

Tein myöhemmin lisää nougatkuppikakkuja, mutta koristelin ne tällaisilla pehmeillä toffeerakeilla, joita tilasin Prima-mausteilta.


Nougatkuppikakkuja toffeerakeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti