keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Banaani-kookoskakku mokkakuorrutteella


Tein banaanikakusta muunnellun version. Sokerin korvasin intiaanisokerilla, jauhot spelttijauhoilla ja lisäsin joukkoon kookoshiutaleita ja vaniljauutetta. Tämän version kuorrutin mokkakuorrutteella. Täällä on kuorruttamaton banaani-kookoskakku.

Banaanikakku
 
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
 
2 dl intiaanisokeria
 
1 tl leivinjauhetta
 
1 tl ruokasoodaa
 
1 tl ruususuolaa

1 dl kookoshiutaleita
 
1 1/2 dl eli n. 150 g sulatettua voita
 
2 dl maustamatonta jogurttia

1 tl vaniljauutetta
 
2 kananmunaa
 
3-4 kypsää banaania
  
 Vuokaan

voita ja kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa esim. haarukalla toisessa kulhossa banaanit ja lisää niihin sulatettu rasva, jogurtti, vaniljauute ja munat. Lisää kuivat aineet varovasti käännellen banaanisoseeseen. Voitele vuoka ja "jauhota" se kookoshiutaleilla. Kaada taikina siihen ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia uunista riippuen. (Minä paistoin 40 min.) Anna jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.

 Mokkakuorrutus

 (ilman kuorrutustakin on oikein hyvä, kuorrutteen kanssa extrahyvä)
 
50 g voita
 
4 rkl kahvia
 
3 dl tomusokeria
 
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
 
2 tl vaniljasokeria
 
Sekoita muut aineet ja lisää lopuksi sulatettu voi, jotta kuorrute saa kauniin kiillon. Kaada se jäähtyneen kakun päälle, kallistele kakkua niin se valuu tasaisesti.

Vielä ilman kuorrutetta.



Mokkakuorrutusta ja toffeerakeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti