lauantai 2. huhtikuuta 2016

Sormiruokailijan pikkumunakkaat (hävikkiä hyödyntäen)


Pieneltä sormiruokailijalta tippuu usein ruoanpaloja syömisen ohessa. Olen asettanut ruokalapun alaosan kouruksi, jolloin palat eivät tipu suoraan lattialle, vaan ruokalappuun. Nostan niitä ensin takaisin pöydälle syötäväksi, mutta jos masu on jo täynnä, niin otan ne talteen. Selkeät ruokapalat olisi sääli heittää bioastiaan. Yksi näppärä tapa hyödyntää jämäpalat on valmistaa niistä pieniä munakkaita. Se onnistuu hyvin silikonisella muffinssivuoalla. Olen aiemminkin tehnyt munakkaita sormiruokailijalle, mutta silloin keitin porkkanat ihan varta vasten.

Aineksia voi siis vaihdella oman mielen mukaan. Mitä jämiä sormiruokailijalta sattuu jäämään. Ja toki näihin voi edelleen keittää varta vastenkin ainekset kuten porkkanat ja vaikka perunaa. Mausteitakin voi laittaa mielen mukaan. Yrtit voivat olla kuivattuja tai tuoreita. Mausteiden pitää olla kuitenkin suolattomia alle 1-vuotiailla.

Tällä kertaa munakkaisiin upposi yhdeltä ruokailukerralta ylijääneitä paloja avokadoa, broileripuikulaa ja keitettyä porkkanaa. Laitoin lisäksi jääkaapissa olevat keitetyt porkkanapalat, koska niitä oli vain muutama jäljellä.

Täällä ovat aiemmin tekemäni porkkanamunakkaat.

Porkkanamunakkaat muffinssivuoassa
 
(noin 9 kpl normaalikokoisessa muffinssivuoassa paistettuna)
 
6 kananmunaa
 
muutama suikale keitettyä porkkanaa

 avokadoa

noin 1 kpl broileripuikulaa

1 tl yrtti-paprikasekoitusta
 
1/2 tl kuivattua basilikaa

1/2 tl feel good-maustesekoitusta (kurkumaa, chiliä, valkosipulia, persiljaa ja ruohosipulia)
 
  (tai jotakin muuta suolatonta maustetta)

Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Pilko kaikki ainekset ja lisää joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada munakasseos mielellään silikonisen muffinssivuoan syvennyksiin noin puolilleen tai enintään 3/4 (munakkaat turpoavat uunissa). Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (vähän pienempikin aika voi riittää).

Ylijäämät, mutta vielä hyödylliset.


Munakkaat menossa uuniin.


 Munakkaat olivat ilman suolaakin sen verran maukkaita, että kelpasivat aikuisellekin :) Jaoin munakkaat pieniin Minigrip-pusseihin pakastimeen. Sieltä voi sitten ottaa niitä sulamaan tarpeen mukaan.


8-kuinen sormiruokailijamme maistamassa munakasta ensimmäistä kertaa :)


Hyvin maistui!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti