maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kinkkuvoileipäkakku


Tein tämän voileipäkakun poikamme 4-vuotisjuhliin. Ohje on Maku-lehdestä 3/2016.Tykkäsin tässä kakussa erityisesti siitä, kuinka hedelmät raikastivat kakkua. Itse en voinut laittaa kakkuun allergian vuoksi omenaa tai päärynää, mutta sen sijaan laittamani hunajameloni sopi todella hyvin! Ja olihan koristelussakin melonia, niin senkin puolesta se sopi mainiosti. Halusin nyt kokeilla Koskenlaskija ruoka cheddarjuustoa, mutta kevensin sitä hieman turkkilaisella jogurtilla.

Vinkki: Koskenlaskija ruoka cheddarjuuston sijaan kuorrutteeksi sopii hyvin myös majoneesi-ranskankermaseos.

Kinkkuvoileipäkakku

(noin 12 annosta)

12 viipaletta isoa täysjyväpaahtoleipää



Kinkkutäyte

200 g ylikypsää palvikinkkua (laitoin Kivikylän kotipalvaamon savumaukasta maalaispalvikinkkua)

1 omena tai päärynä (laitoin omenan kokoisen palan hunajamelonia)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl ranskankermaa

2 rkl dijonsinappia

1/2 dl lehtipersiljaa silputtuna

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl ruususuolaa

Kurkkutäyte

1/2 kurkkua

2 maustekurkkua

150 g valkosipulituorejuustoa

1 dl ranskankermaa

1/2 dl ruohosipulia silputtuna

Kostutus

1/2 dl lihalientä (laitoin kasvislientä)

Pinnalle

1/2 hunaja- ja/tai cantaloupemelonia

1/4 vesimelonia

100 g ilmakuivattua kinkkua (laitoin ohutta palvikinkkua)

100 g Koskenlaskija ruoka cheddarjuustoa

100 g turkkilaista jogurttia

1 rku viinisuolaheinää tai rucolaa (laitoin jääsalaattia ja tuoretta basilikaa)

Tee kinkkutäyte. Silppua kinkku. Kuori ja kuutioi päärynä/omena (tai hunajameloni). Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää sinappi, persilja ja mustapippuri. Sekoita joukkoon kinkkusilppu ja hedelmäkuutiot. Mausta seos ripauksella suolaa.

Tee kurkkutäyte. Halkaise kurkku, kaavi pois siemenet ja leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös maustekurkut. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää kurkut ja ruohosipulisilppu.

Kokoa kakku. Leikkaa leivistä ohuelti kuoret pois. Aseta neljä leipäviipaletta pareittain leivinpaperin päälle. Kostuta ne kevyesti lihaliemellä (tai kasvisliemellä). Levitä kurkkutäyte leipien päälle. Lisää toinen leipäkerros, kostuta ne ja levitä päälle kinkkutäyte. Peitä täyte leivillä ja kostuta huolellisesti. Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun. Aseta päälle kevyt paino, kuten vaikkapa muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.

Kuorruta ja koristele kakku. Ota kelmu pois kakun päältä ja aseta se tarjoilualustalle. Leikkaa kakun reunoista pois ohut siivu, jolloin reunukset kaunistuvat.

Leikkaa melonit kuutioiksi tai ota niistä palloja palloraudalla (minä leikkasin muutamat palat sydämenmuotoisella piparimuotilla). Puolita kinkkuviipaleet ja kieritä ne ruusukkeiksi. Sekoita Koskenlaskija cheddarjuusto ja turkilainen jogurtti ja levitä seos kakun päälle. Koristele kakku meloninpaloilla ja kinkkuruusukkeilla. Lisää pinnalle suolaheinää tai rucolan lehtiä juuri ennen tarjoilua (minä laitoin melonien alle pieniä paloja jääsalaattia ja basilikan lehtiä).



Melonisydämiä ja kinkkuruusukkeita.



1 kommentti:

  1. Hyvän ja mehevän näköinen.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista