keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Melonihirviö (ystävällinen)


Tässäpä hauska vinkki lastenjuhliin tai muuten vaan naposteltavaksi. Minä tein tämän poikamme 4-vuotissynttäreille. Melonista saa hyvin veistettyä/kaiverrettua vaikka mitä. Tämä hirviö ei vaadi kovin isoja veistelyjä. Kovertamisessa tosin menee aikansa :) Silmiksi voi laittaa mitkä vain siihen sopivat syötävät palat. Minun hirviölläni on viinirypäleen puolikkaat.

Tein ensin veitsellä viivat, kuinka ison halusin suuaukon olevan. Sitten leikkasin vähän viivoja pienemmän loven irti, jotta hampaille jää tilaa. Kuorin veitsellä melonin kuoren pois hampaiden kohdalta. Veistin veitsellä lovet kuorittuihin kohtiin, jolloin niihin syntyi terävät hampaat. Lopuksi hirviölle laitetaan silmät. Minä puolitin viinirypäleen ja kiinnitin puolikkaat coctailtikun pätkillä. Jos meloni tuntuu kiikkerältä, voi sen pohjasta leikata loven, jotta pohajasta tulee tasaisempi.

Meloni on helpoin kovertaa joko palloraudalla tai jäätelökauhalla, mutta onnistuu se myös vankalla lusikallakin. Sitten koverretun melonin sisälle voi laittaa haluamiansa hedelmänpaloja. Minä laitoin tummia viinirypäleitä ja hunajamelonin paloja. Vesimelonin paloja sinne olisi myös voinut laittaa, mutta jätin ne nyt iltapalaksi lapsille :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti