maanantai 28. marraskuuta 2016

Juustoiset teeleivät


Inka sai kummeiltaan synttärilahjaksi leivontakirjan Hyppysellinen hupia, jossa on helppoja ja selkeitä reseptejä pienemmällekin kokkaajalle. Inka on leiponut kirjan ohjeilla jo Gunillan lihapuikkoja, Jonaksen nekkuviipaleita, Jäiset mehuyllätykset ja viimeisimpänä näitä Juustoisia teeleipiä.

Juustoiset teeleivät

(6 leipästä)

2 dl juustoraastetta

3 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruususuolaa

200 g kermaviiliä

1/2 fl öljyä

Sekoita kulhossa puuhaarukalla keskenään kuivat ainekset eli juustoraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina kuudeksi keoksi leivinpaperoidulle uunipellille. Taputtele kostutetuin käsin taikinakasat pyöreiksi leiviksi. Pistele haarukalla leipien pinta. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.


Tässä Inka odottaa munakellon kanssa uunissa valmistuvia toisia leipomuksiaan, nekkuviipaleita.


 Pehmeitä, juustoisia teeleipiä ♥


2 kommenttia:

  1. Minä asun Yhdysvalloissa. Minkälaista jauhoa on hiivaleipä jauho? Miten se eroaa täysijyvä jauhosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa täysjyväjauhot voivat sopia oikein hyvin näihin. Hiivaleipäjauhot ovat hienojakoisempaa jauhoa kuin täysjyvä, mutta ei kait se haittaa. Itse käytän nykyään paljon spelttijauhoja eli niitä varmaan seuraavaksi laittaisin.

      Poista