sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Inkan kuningatartäytekakku

 

Tässä kesäinen kakku näin talven keskelle :) Inka-tytär leipoi kesällä 2019 täytekakun ekaa kertaa alusta alkaen ihan itse. Annoin välillä tosin vinkkejä esim. pursotukseen liittyen. Inka valitsi itse minkälaisen pohjan, täytteen ja koristelun halusi kakussaan olevan.

Inkan kuningatartäytekakku

Pohja

Kananmunaton täytekakku intiaanisokerilla, ohje löytyy täältä.

Kostutus

maitoa 1 dl

intiaanisokeria 2 tl

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Laita toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Kostuta kakkulevy esim. pullasudin avulla.

Kuningatartäyte

2 dl vispikermaa

200 g kuningatarrahkaa

2 tl tomusokeria

2 dl mansikoita pilkottuna

1 1/2 dl pensasmustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa rahka ja tomusokeri. Levitä 2/3 täytteestä kakkulevyn päälle. Pilko mansikoita ja laita niitä ja pensasmustikoita täytteen päälle. Aseta päälle toinen kakkulevy. Kostuta se. Levitä loppu täyte kakun päälle ja hieman reunoille. Laita kakku jääkaappiin ainakin tunniksi.

Pursotus

2 1/2 dl vispikermaa

2 tl tomusokeria

1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma. Lisää vaniljakreemijauhe hiljalleen vaahdon joukkoon vatkauksen aikana. Lisää tomusokeri. Lusikoi vaahto pursotinpussiin. Inka käytti 1M tähtityllaa. Pursota vaahtoa kakun päälle haluamallasi tavalla.

Koristelu

mansikoita

pensasmustikoita

Puolita mansikoita ja asettele niitä ja pensasmustikoita kakun pinalle.

Kakkupohjan kostutusta.

Inka pursottaa.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti