Tässä kesäinen kakku näin talven keskelle :) Inka-tytär leipoi kesällä 2019 täytekakun ekaa kertaa alusta alkaen ihan itse. Annoin välillä tosin vinkkejä esim. pursotukseen liittyen. Inka valitsi itse minkälaisen pohjan, täytteen ja koristelun halusi kakussaan olevan.
Inkan kuningatartäytekakku
Pohja
Kananmunaton täytekakku intiaanisokerilla, ohje löytyy täältä.
Kostutus
maitoa 1 dl
intiaanisokeria 2 tl
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Laita toinen kakkulevy tarjoilualustalle. Kostuta kakkulevy esim. pullasudin avulla.
Kuningatartäyte
2 dl vispikermaa
200 g kuningatarrahkaa
2 tl tomusokeria
2 dl mansikoita pilkottuna
1 1/2 dl pensasmustikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa rahka ja tomusokeri. Levitä 2/3 täytteestä kakkulevyn päälle. Pilko mansikoita ja laita niitä ja pensasmustikoita täytteen päälle. Aseta päälle toinen kakkulevy. Kostuta se. Levitä loppu täyte kakun päälle ja hieman reunoille. Laita kakku jääkaappiin ainakin tunniksi.
Pursotus
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl tomusokeria
1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota kerma. Lisää vaniljakreemijauhe hiljalleen vaahdon joukkoon vatkauksen aikana. Lisää tomusokeri. Lusikoi vaahto pursotinpussiin. Inka käytti 1M tähtityllaa. Pursota vaahtoa kakun päälle haluamallasi tavalla.
Koristelu
mansikoita
pensasmustikoita
Puolita mansikoita ja asettele niitä ja pensasmustikoita kakun pinalle.
♥
Kakkupohjan kostutusta.
Inka pursottaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti