torstai 10. joulukuuta 2020

Kaakaopohjainen päärynäpiirakka

Tein syksyllä kaksi päärynäpiirakkaa, koska meillä oli iso kasa päärynöitä. Etsin netistä pellille tehtävää piirakkaa, jotta sain käytettyä päärynöitä mahdollisimman paljon. Tämä ohje on Soppa365:n ja se löytyy täältä. Tässä piirakassa on oikein kaakaoinen pohja ja se sopi hyvin makean päärynän kanssa. Itse en nyt tehnyt suklaakinuskikastiketta, mutta se olisi kyllä kruunannut piirakan :)

Kaakaopohjainen päärynäpiirakka

Pohja

200 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

4 dl vaaleita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1/4 tl ruususuolaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, kaneli ja suola. Vatkaa ne voi-sokerivaahtoon vatkaimen pienintä tehoa käyttäen. Vältä turhaa vatkaamista. Valmis taikina on murumaista.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle. Kauli se jauhojen avulla isoksi, ohueksi, lähes arkin kokoiseksi levyksi. Vetäise taikina leivinpapereineen pellille. Reunojen on tarkoitus jäädä hieman koholle pellin reunoja vasten.

Täyte

300 g ranskankermaa

2 kananmunaa

1 dl sokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pellille pohjataikinan päälle.

Pinnalle

noin 10-12 pientä päärynää (vähempikin määrä riittää)

2 rkl sokeria

1/2 tl kanelia

Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa päärynät siivuiksi niin, että viipaleet jäävät kiinni päärynän ylä- tai alaosasta (minun päärynäni olivat jo sen verran pehmeitä, että tuo ei ihan onnistunut). Levitä päärynäviipaleet täytteen päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Paista 200-asteisessa uunissa alaosassa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen paloittelua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti