Tämän suklaakreemin ohjeen olen todennut jo pari kertaa hyväksi.
Ohje on Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta. Olen tehnyt tätä kreemiä tähän nallekarhukakkuun kuorrutukseen ja päälipursotuksiin sekö myös tähän poikani kitarakakkuun.
Tällä ohjeella kreemiä riittää kuorruttamaan 15-20 normaalikokoista kuppikakkua, tai noin 60 minikuppikakkua tai yhden 24-26 cm halkaisijaltaan olevan kakun. Kumpaankin yllämainittuun kakkuun tein kreemin 1,5-kertaisena.
Tällä ohjeella kreemiä riittää kuorruttamaan 15-20 normaalikokoista kuppikakkua, tai noin 60 minikuppikakkua tai yhden 24-26 cm halkaisijaltaan olevan kakun. Kumpaankin yllämainittuun kakkuun tein kreemin 1,5-kertaisena.
Tomusokerin voi hyvin korvata kaakaotomusokerilla, jos haluaa kaakaomaisemman maun.
Suklaakreemi
175 g tummaa suklaata
225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä
1 tl vanilja-aromia (laitoin 1/2 vaniljatankoa)
250 g tomusokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti