Inkkaripunaherukkapiirakka
Pohja
125 g voita
2 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 dl vaniljajogurttia
1 kananmuna
Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Yhdistä
kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niiden joukkoon jäähtynyt
rasva, jogurtti ja kananmuna. Sekoita taikinaa vain sen verran, että
ainekset sekoittuvat tasaisesti. Levitä taikina voideltuun
piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24-26 cm).
Täyte
1 kananmuna
2 dl vaniljajogurttia
1 dl intiaanisokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
4 dl punaherukoita
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada
täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle punaherukat.
Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 30-35 minuuttia. Kakku on yhtä
hyvää sekä haaleanlämpimänä että jääkaappikylmänä.
Oman pihan punaherukkapuusta ♥
Valmis piirakka.
Ihana, nekkumainen pinta ♥
Vaniljajäätelö sopii hyvin piirakan kanssa :) Tässä piirakka on vielä
vähän lämmintä ja pehmoista. Jääkaapissa oltuaan piirakkaa on helpompi
leikata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti