Porkkanaruudut intiaanisokerilla
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (11 g)
1/2 dl kookosöljyä
reilu 1 tl ruususuolaa
3/4 dl intiaanisokeria
3 dl porkkanaraastetta
2 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl kauraleseitä
noin 10 dl puolikarkeita spelttijauhoja
Päälle
maitoa ja kauraleseitä
Lämmitä maito
reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Sekoita kuivahiiva yhteen
desilitraan jauhoja ja sekoita maidon joukkoon. Sekoita joukkoon öljy,
ruususuola ja intiaanisokeri. Lisää porkkanaraaste, hiutaleet, leseet,
osa jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa
taikina kimmoisan pehmeäksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
Kaada kohonnut
taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi.
Leikkaa tai piirrä veitsellä taikinaan valmiiksi ruudukko, niin valmiit
palat saa helposti taitettua irti. Anna taikinan vielä kohota noin 15
minuuttia.
Voitele taikina maidolla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti