perjantai 1. elokuuta 2014

Porkkanaruudut intiaanisokerilla


Olisikohan jo aika laittaa nämä blogiini lopputalven jäljiltä :D Samalla ohjeella tein kuin aiemminkin näitä porkkanaruutuja, mutta korvasin siirapin intiaanisokerilla ja jauhot speltillä (+ pieniä muitakin ainesmuutoksia). Tulipa taas kerran maukasta lisämakua :)

Porkkanaruudut intiaanisokerilla
 
5 dl maitoa
 
1 pss kuivahiivaa (11 g)
 
1/2 dl kookosöljyä
 
reilu 1 tl ruususuolaa
 
3/4 dl intiaanisokeria
 
3 dl porkkanaraastetta
 
2 dl neljän viljan hiutaleita
 
1 dl kauraleseitä
 
noin 10 dl puolikarkeita spelttijauhoja

Päälle

maitoa ja kauraleseitä

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Sekoita kuivahiiva yhteen desilitraan jauhoja ja sekoita maidon joukkoon. Sekoita joukkoon öljy, ruususuola ja intiaanisokeri. Lisää porkkanaraaste, hiutaleet, leseet, osa jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisan pehmeäksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

Kaada kohonnut taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi. Leikkaa tai piirrä veitsellä taikinaan valmiiksi ruudukko, niin valmiit palat saa helposti taitettua irti. Anna taikinan vielä kohota noin 15 minuuttia.

Voitele taikina maidolla ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti