Rouheiset sämpylät
(24 kpl)
5 dl vettä
1 1/2 tl ruususuolaa
2 rkl intiaanisokeria
1 ps (11 g) kuivahiivaa
12-13 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja (minulle riitti 12 dl)
100 g voita (tai 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä)
Voiteluun
vettä
Pinnalle
vehnärouhetta (tai auringonkukansiemeniä)
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa 24 palaan (minä puolitin taikinan, tein kaksi pötköä ja leikkasin paloiksi). Leivo palat pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle vehnärouhetta/auringonkukansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Palat pehmoista sämpylää ♥
Ja sitten haukkaisu.. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti