maanantai 23. elokuuta 2010

Banaanikakku


Jos kotoa löytyy banaaneja, jotka alkavat olla tummahkoja, on hyvä syy tehdä banaanikakkua :). Tällä ohjeella olen nyt kaksi kertaa tehnyt banaanikakun ja tykkään tästä tosi paljon! Sellainen kostea, pehmeä ja täyteläinen, eli nannaa!

Tämän reseptin löysin internetistä, kun etsin kerran sellaista banaanikakkureseptiä, johon tulisi 3-4 banaania (sen verran kun tummahkoja banaaneja silloin sattui olemaan, heh). Niin ja siis tokihan tän voi "keltakuorisistakin" banaaneista tehdä, kunhan ovat kypsiä. Tämä oli netissä nimellä "Juukelin hyvä banaanikakku". Tässä ohje miten itse sen tein. Laitoin koristeeksi kookoshiutaleita ja suklaakoristerakeita. Kaveriksi lautaselle kakku sai vaniljajäätelöä. Seuraavan kerran taidankin kokeilla piimäversiota jogurtin sijaan :)

Tuossa alempana on myöhemmin tehty banaanikakku kuorrutteen kera.
 
Banaanikakku
 
2 dl vehnäjauhoja

2 dl hiivaleipäjauhoja
 
1,75 dl sokeria
 
1 tl leivinjauhetta
 
1 tl ruokasoodaa
 
1 tl ruususuolaa
 
1 1/2 dl eli n. 150 g sulatettua voita
 
2 dl vaniljajogurttia
 
2 kananmunaa
 
3-4 kypsää banaania
 
margariinia ja kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa esim. haarukalla toisessa kulhossa banaanit ja lisää niihin sulatettu rasva, jogurtti ja munat. Lisää kuivat aineet varovasti käännellen banaanisoseeseen. Voitele vuoka ja "jauhota" se kookoshiutaleilla. Kaada taikina siihen ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia uunista riippuen. (Minä paistoin 40 min.) Anna jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.

♥ 

Mokkakuorrutus

(ilman kuorrutustakin on oikein hyvä, kuorrutteen kanssa extrahyvä)

50 g voita
 
4 rkl kahvia
 
3 dl tomusokeria
 
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
 
2 tl vaniljasokeria

Sekoita muut aineet ja lisää lopuksi sulatettu voi, jotta kuorrute saa kauniin kiillon. Kaada se jäähtyneen kakun päälle, kallistele kakkua niin se valuu tasaisesti.



Banaanikakku suklaakuorrutteella



Tein tällä ohjeella banaanikakkua nyt kolmannen kerran, enkä varmasti viimeisen :) Nyt laitoin jogurtin tilalle piimää. Piimä sopii tähän kakkuun tosi hyvin! Tällä kertaa tein kuorrutteenkin. Olihan makia kokonaisuus, hih!

Täällä on jo vähän pääsiäistunnelmaa. Ainakin eilisen perhekerhopäivän jälkeen. Tyttäreni pääsi siellä yhteen lempipuuhaansa eli askartelemaan. Hän teki kerhotädin avustuksella nuo pääsiäiskoristeet, virpomisvitsat sekä kaksi tipukoristetta rairuohoon. Kohokohta oli kuitenkin se, kun lopussa pienestä korista sai ottaa pienen pääsiäismunan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti