keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kinkkuhyrrät


Tein näitä tarjolle poikani synttäreille. Olen pari kertaa aiemminkin tehnyt kinkkuhyrriä juhliin. Ne vaan maistuu niin hyvälle.Näihin voi käyttää lehti- tai voitaikinalevyjä. Minä tykkään tehdä aina taikinan itse. Minä tein nyt vähän pienempiä kinkkuhyrriä. Pienempiä hyrriä tuli 40 kpl. Isompia tulisi noin 25-28 kpl.

Kinkkuhyrrät

Rahkavoitaikina

250 g margariinia

250 g maitorahkaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka ja pehmeä margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulita.

Täyte

200 g maustettua tuorejuustoa, laitoin ruohosipulin makuista

250 g kinkkua, laitoin Kivikylän kotipalvaamon savumaukasta maalaispalvikinkkua

1/2 punainen paprika

2 dl juustoraastetta

Ripottele vähän jauhoja pöydälle ja kaulitse taikinasta iso, suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pintaan tuorejuusto. Pilko kinkku suikaleeksi tai pieneksi kuutioksi ja ripottele päälle. Pilko paprika pieneksi kuutioksi ja ripottele kinkun päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste. Kääri levy pitkittäissuunnassa rullalle. Jos haluat vähän pienempiä hyrriä, voi levyn halkaista pitkittäin kahteen osaan ja rullata levyt kahdeksi rullaksi. Leikkaa rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti