Piirsin ensin nallen. Siitä enemmän täällä. Kokosin kakun kolmesta kääretorttulevystä. Halusin nallelle mahdollisimman aidonnäköisen pörröturkin. Se onnistui ihan kivasti yksinkertaisesti tähtityllalla. Suklaa- ja kinuskikreemit sopivat tosi hyvin pintapursotuksiin, koska se jähmettyy hyvin jääkaapissa.
Suklaa- ja kinuskikreemin ohjeet löysin Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta. Käytin vaniljauutteen sijasta vaniljatankoa.
Nallekarhukakku
Pohja
Tumma kääretorttupohja × 1 ja vaalea kääretorttupohja ×2, ohjeet löytyvät täältä.
Kostutus
reilu 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria keskenään sekoitettuna
Alemman kerroksen täytteet
Vaniljakiisseliä, ohje löytyy täältä.
Noin 1 1/2 keskikokoista banaania
Sitruunamehua ja hedelmämehua
Ylemmän kerroksen täytteet
1/2 prk vadelmamarmeladia
2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl sokeroitua mansikkasosetta (löytyi pakkasesta)
Suklaakreemi
262,5 g tummaa suklaata
350 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
1 1/2 rkl kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
1/2 vaniljatanko
375 g siivilöityä tomusokeria
Kinuskikreemi
30 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
3 rkl maitoa, huoneenlämpöisenä
110 g fariinisokeria
120 g siivilöityä tomusokeria
1/2 vaniljatanko
Lisäksi
tummaa suklaata silmiin, nenään, sydämiin, numeroon ja kirjaimiin
Aseta nallen kuva jokaisen kääretorttulevyn päälle vuorotellen ja leikkaa veitsellä ääriviivoja myöten. Säästä ylijääneet palat. Laita vaaleasta kääretorttulevystä leikattu nalle tarjoilualustalle. Käytin alustana uunipeltiä, jonka päällystin foliolla. Päälle laitoin vielä leivinpaperin palan suojaamaan foliota.
Nallen muotoilua kuvan avulla.
Aseta tumma kääretorttulevy ensimmäisen täytekerroksen päälle. Kostuta sekin tarvittaessa vaniljamaidolla. Levitä pinnalle ohut kerros vadelmamarmeladia. Levitä marmeladin päälle kermavaahto (jätä vähän maha- ja kuono-osan alle) ja sen päälle mansikkasosetta. Aseta päällimmäiseksi vaalea kääretorttunalle. Leikkaa kääretorttujen jämäpaloista nallelle pyöreä maha ja kuono-osa. Laita palojen alle vadelmamarmeladia ja kermavaahtoa. Laita nalle tekeytymään jääkaappiin ainakin kreemien tekemisen ajaksi.
Valmista suklaa- ja kinuskikreemi. Levitä nallen pintaan ohuehko kerros suklaakreemiä niin, että se peittyy kokonaan. Laita loppu suklaakreemi sekä kinuskikreemi pursotuspusseihin. Käytin suklaakreemissä vähän isompaa tähtityllaa kuin kinuskikreemissä. Pursota suklaakreemiä ensin kaikkien kinuskikreemikohtien ympärille, joita ovat tassut, käpälät, kuono, maha ja korvat. Sain niistä oikean kokoiset niin, että piirsin ja leikkasin nallekuvan avulla erillisestä leivinpaperista palat, jotka asetin oikeisiin kohtiin. Tein niiden ympärille veitsellä ääriviivat. Pursota sitten alareuna ja sen jälkeen kaikki väliosat. Pursota lopuksi kinuskikreemillä aukkokohdat.
Sulata tummaa suklaata ja pursota siitä silmät, nenä, sydämet, numero ja kirjaimet. Voit piirtää niiden ääriviivat leivinpaperille ja pursottaa kuviot toiselle puolelle ääriviivoja apuna käyttäen.
Tässä on pala korotetusta kohdasta eli mahakohdasta, jossa oli siis yksi ylimääräinen täyteväli
Vetoava katse:"aiotteko te tosiaan syödä minut?" :)
Nallekarhu auringonvalossa, jossa pörröturkki erottuu vähän paremmin.
Sivuprofiilia..
Loppupäivästä jäljellä se edelleen vetoavakatseinen pää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti