tiistai 10. toukokuuta 2011

Pääsiäisen mehevä yllätyskakku


Vihdoinkin laitan tänne tämän pääsiäiskakun. Ulkonäöllisesti en ole siihen kovin tyytyväinen, mutta makuhan se tärkeämpi on :) Söimme tätä yhdessä perheeni, siskoni perheen ja vanhempieni kanssa.Kakun yllätyksellisyys liittyy päällä oleviin suklaamuniin, jotka ovat kaupasta ostettuja yllätysmunia. Idean niiden käyttöön ja koristeluun sain Kinuskikissalta täältä. Tuolta nappasin ideat myös kakkupohjaan ja täytteisiin. Suklaakerman ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä.

Tästä kakusta ei siis tullut ihan sellainen kuin piti. Koripunos kakun laidassa oli tosi hankala pursottaa, koska en saanut suklaakermaa kunnolla jähmettymään. Laitoin sen aina välillä jääkaappiin, mutta se ei kauaa auttanut. Minun piti vielä pursottaa kakun reunaan koristepunosta, mutta luovutin, koska suklaakerma oli niin löysää. Tuohon kakun päälle oli tarkoitus pursottaa nurmikkoa, mutta nurmikkoaineksestakin tuli ihan liian löysää. Laitoin sitten vaan noita vihreitä koristerakeita.

Pääsiäisen mehevä yllätyskakku

Mehevä kaakaokakkupohja, ohje löytyy täältä.

Jaa kakkupohja kolmeen osaan.

Kostutus

noin 1/2 dl säilykepersikoiden lientä

Täytevaahto

4 dl kuohukermaa

200 g appelsiinituorejuustoa

Vatkaa kuohukerma vahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Jaa täytevaahto kahteen kulhoon.

Persikkatäyte

1/2 täytevaahdosta

noin 200 g persikkakuutioita (ilman lientä)

1 rkl sokeria

2 rkl vaniljakreemijauhetta

Valuta persikoiden liemi. Säästä liemi kakkupohjan kostuttamista varten. Sekoita persikkakuutiot, sokeri ja vaniljakreemijauhe toiseen täytevaahtopuolikkaaseen.

Suklaatäyte

1/2 täytevaahdosta

130 g tummaa suklaata

1 1/2 banaania

2 tl puristettua sitruunamehua

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Anna sen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita se sitten toiseen täytevaahtopuolikkaaseen. Leikkaa banaanit siivuiksi ja purista sitruunamehu.

Aseta alimmainen kakkupohjan pala tarjoilualustalle ja kostuta se persikoiden liemellä. Levitä päälle persikkatäyte. Nosta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se. Lado päälle banaanisiivut ja sipaise niiden päälle sitruunamehua. Levitä banaanien päälle suklaatäyte. Säästä pieni osa suklaatäytteestä levitettäväksi kakun päälle ja reunoille. Nosta päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta se.

Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros suklaatäytettä.

Suklaakerma

3 dl vispikermaa

150 g tummaa suklaata

Vatkaa kerma jättäen se hieman löysähköksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja vatkaa se vaahdon joukkoon. Suklaa jähmettää vaahdon melko nopeasti ja siksi se kannattaakin pursottaa pian vatkaamisen jälkeen.

Pursota koripunostyllalla koripunosta kakun reunoille. Pursota kakun pääliosan reunoille jonkinlaista punosta (minulla jäi tämä pois).

Koristeet

vihreää koristeraetta nurmikoksi

erikokoisia suklaamunia (isommissa oli yllätys sisällä)

sokerikuorrutetta (tuubista)

erivärisiä koristerakeita suklaamuniin

Ripottele kakun pinnalle vihreää koristeraetta. Pursota suklaamuniin sokerikuorrutetta (laitoin suklaamunan nurinpäin käännetyn munakupin päälle ja pyörittelin kuppia samalla kun pursotin) ja painele niihin kohtiin koristerakeita. Tee suklaamunille pienet kuopat kakun pintaan ja laita munat paikoilleen.


Pala kakkua :)


Tässä hiiri nauttimassa lepohetkestään hiiri -ja pupuystävänsä kanssa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti