Manteli-nougattäyte

3 liivatelehteä

2 dl kermaa (käytin hyla vispikermaa)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

1 1/4 dl mantelijauhetta

3 Marabou Dubbel Nougat-patukkaa (54 g/kpl)

1/4 dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää sitten mantelijauhe. Paloittele kaksi nougat-patukkaa ja sulata ne vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Laita vesitilkka kiehumaan.

Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää sulatettu nougat ja sekoita. Paloittele kolmas nougatpatukka ja sekoita se joukkoon. Nougat painuu helposti kulhon pohjalle, joten kääntele täyte kerran vielä juuri ennen kuin kaadat täytteen vuokaan.

Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Olen löytänyt tämän ohjeen Kinuskikissalta täältä. Halusin täytteeseen vähän enemmän makua ja purtavuutta, joten lisäsin sekaan yhden paloitellun Dubbel Nougat-patukan.