Manteli-nougattäyte
3 liivatelehteä
2 dl kermaa (käytin hyla vispikermaa)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 1/4 dl mantelijauhetta
3 Marabou Dubbel Nougat-patukkaa (54 g/kpl)
1/4 dl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto.
Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti
sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää sitten mantelijauhe. Paloittele
kaksi nougat-patukkaa ja sulata ne vesihauteessa tai mikrossa miedolla
lämmöllä. Laita vesitilkka kiehumaan.
Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan
veteen ja kaada seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Lisää sulatettu nougat ja sekoita. Paloittele kolmas nougatpatukka ja
sekoita se joukkoon. Nougat painuu helposti kulhon pohjalle, joten
kääntele täyte kerran vielä juuri ennen kuin kaadat täytteen vuokaan.
Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle. Tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Olen löytänyt tämän ohjeen Kinuskikissalta täältä. Halusin täytteeseen vähän enemmän makua ja purtavuutta, joten lisäsin sekaan yhden paloitellun Dubbel Nougat-patukan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti