Vaniljakreemin ohjeen löysin Ihanat kuppikakut-kirjasta. Kreemi sopii hyvin esimerkiksi kakun kuorruttamiseen. Kreemi soveltuu hyvin marsipaani- tai sokerimassakuorrutteen alle.

Vaniljakreemi

110 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

60 ml (hyla) kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä

1 tl vanilja-aromia

500 g siivilöityä tomusokeria

(hieman vaaleanpunaista pastaväriä)

Vatkaa voi, maito, vanilja-aromi ja puolet tomusokerista tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista.

Jos haluat värjätä kreemin, lisää lopuksi väriainetta pieni määrä kerrallaan, kunnes väri on mieleinen.
Levitä kreemi tasaisesti kakun reunoille ja pinnalle. Kreemiä jää vähän yli. Pinnan voi tasoittaa palettiveitsellä tai lastalla.