Vaniljakreemin ohjeen löysin Ihanat kuppikakut-kirjasta. Kreemi
sopii hyvin esimerkiksi kakun kuorruttamiseen. Kreemi soveltuu hyvin
marsipaani- tai sokerimassakuorrutteen alle.
Vaniljakreemi
110 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
60 ml (hyla) kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
1 tl vanilja-aromia
500 g siivilöityä tomusokeria
(hieman vaaleanpunaista pastaväriä)
Vatkaa voi, maito, vanilja-aromi ja puolet
tomusokerista tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Lisää loppu tomusokeri
vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista.
Jos haluat värjätä kreemin, lisää lopuksi väriainetta pieni määrä kerrallaan, kunnes väri on mieleinen.
Levitä kreemi tasaisesti kakun reunoille ja pinnalle. Kreemiä jää vähän yli. Pinnan voi tasoittaa palettiveitsellä tai lastalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti