maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kesäkeitto


Kesäkeitto on sellainen ruoka, jota on kiva syödä ainakin kerran kesässä. Ja tietenkin tehtynä tuoreista, uusista kasviksista. Anoppini toi torilta paljon tuliaisia ja niistä syntyikin sitten kesäkeitto :) Resepti kulkee netissä nimellä Äidin kesäkeitto. Ainesmäärät hieman vaihtelevat.

Kesäkeitto

noin 7 dl vettä (sen verran, että kasvikset peittyvät)

1 tl ruususuolaa

1/2 kg uusia perunoita

nippu uusia porkkanoita (noin 250 g)

1 pieni kukkakaali

100 g tuoreita herneitä

6 dl maitoa

2 rkl vehnäjauhoja
 
(100-200 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija)

1 tl sokeria

1/2-1 tl ruususuolaa

ripaus valkopippuria

(1 rkl voita)

(tuoreita yrttejä koristeluun)

Hankaa perunat ja porkkanat puhtaiksi ja leikkaa porkkanoista päät pois. Huuhdo kukkakaali, katkaise kanta pois ja paloittele se.

Kiehauta vesi ja laita sinne perunat ja suola. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon porkkanat ja kukkakaali. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Lisää huuhdotut herneet. Keitä lähes kypsäksi.

Sekoita vehnäjauhot maidon sekaan ja kaada keiton joukkoon samalla sekoittaen. Anna vielä kiehua noin 5 minuuttia. Lisää halutessasi sulatejuusto nokareina joukkoon. Lisää voi, suola ja valkopippuri. Sekoita keittoa, kunnes sulatejuusto on sulanut keittoon. Koristele halutessasi yrteillä.

Itse jätin nyt sulatejuuston pois kun sitä ei minulla ollut.

Ruisleipä sopii keiton kanssa erittäin hyvin.


Ruisleipäsydämet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti