Kesäkeitto on sellainen ruoka, jota on kiva
syödä ainakin kerran kesässä. Ja tietenkin tehtynä tuoreista, uusista
kasviksista. Anoppini toi torilta paljon tuliaisia ja niistä syntyikin
sitten kesäkeitto :) Resepti kulkee netissä nimellä Äidin kesäkeitto.
Ainesmäärät hieman vaihtelevat.
Kesäkeitto
noin 7 dl vettä (sen verran, että kasvikset peittyvät)
1 tl ruususuolaa
1/2 kg uusia perunoita
nippu uusia porkkanoita (noin 250 g)
1 pieni kukkakaali
100 g tuoreita herneitä
6 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
(100-200 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija)
1 tl sokeria
1/2-1 tl ruususuolaa
ripaus valkopippuria
(1 rkl voita)
(tuoreita yrttejä koristeluun)
Hankaa perunat ja porkkanat puhtaiksi ja
leikkaa porkkanoista päät pois. Huuhdo kukkakaali, katkaise kanta pois
ja paloittele se.
Kiehauta vesi ja laita sinne perunat ja
suola. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon porkkanat ja
kukkakaali. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä.
Lisää huuhdotut herneet. Keitä lähes kypsäksi.
Sekoita vehnäjauhot maidon sekaan ja kaada
keiton joukkoon samalla sekoittaen. Anna vielä kiehua noin 5 minuuttia.
Lisää halutessasi sulatejuusto nokareina joukkoon. Lisää voi, suola ja
valkopippuri. Sekoita keittoa, kunnes sulatejuusto on sulanut keittoon.
Koristele halutessasi yrteillä.
Itse jätin nyt sulatejuuston pois kun sitä ei minulla ollut.
Ruisleipä sopii keiton kanssa erittäin hyvin.
Ruisleipäsydämet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti