Tein tämän soijalasagnen melkein samalla 
reseptillä kuin yleensä teen jauhelihalasagnen. Korvasin vaan jauhelihan
 soijarouheella. Pilkoin sekaan myös aiemmin tekemiäni 
hunajaporkkanoita. Niiden ohje löytyy täältä.
 Näissä hunajaporkkanoissa ei ollut timjamia. Täysin maustamattomat, 
kypsennetyt porkkanatkin kävisivät oikein hyvin. Soijarouhetta on kyllä 
tosi helppo käyttää. Se on myös tosi riittoisaa ja sitä on yleensä 
kaapissa varalla jos tulee tarvetta kasvisruoalle.
Soijalasagne
noin 12 lasagnelevyä
Soijakastike
3 dl tummaa soijarouhetta
6 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattisosetta
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl kuivattua basilikaa
Mittaa kuumalle pannulle vesi ja soijarouhe.
 Anna soijan turvota vedessä noin 5 minuuttia.  Sekoita joukkoon 
silputtu sipuli, suola ja paprikajauhe. Lisää hienonnettu 
valkosipulinkynsi, tomaattimurska, tomaattisose, vesi ja 
kasvisliemikuutio. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Mausta vielä 
basilikalla.
Lisäksi 
noin 550 g hunajaporkkanoita pilkottuna
Juustokastike
2 rkl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 L maitoa (käytin rasvatonta maitoa)
1/2 tl ruususuolaa
1 maustemitta maustepippurisekoitusta
2 dl juustoraastetta
Laita rypsiöljy kuumaan kattilaan. Lisää 
sekaan vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maitoa pienissä erissä niin, että 
sekoitat aina seoksen voimakkaasti tasaiseksi ja sitten lisäät taas 
maitoa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia koko ajan 
sekoittaen. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lisää juustoraaste ja 
sekoita tasaiseksi.
Pinnalle
2 dl juustoraastetta
Voitele iso, suorakaiteen muotoinen vuoka 
öljyllä. Levitä vuoan pohjalle ohut kerros  juustokastiketta. Laita 
päälle vierekkäin lasagnelevyjä (minulla mahtui kolme). Kaada levyjen 
päälle soijakastiketta ja ripottele 1/3 porkkanakuutioista. Levitä sen 
päälle juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2. Levitä 
viimeiseksi lasagnelevyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle
 juustoraastetta.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 
40-45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä liinan tai folion alla noin 10 
minuuttia ennen tarjoamista.
Soijalasagnea ja raikasta fetasalaattia.
 



 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti