keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kinkkupiirakka



Tein tämän kinkkupiirakan poikani synttäreille. Löysin täytteelle hyvän reseptin Ulla Svenskin Suloiset suolaiset-kirjasta, mutta halusin tehdä piirakan isompana eli pellin kokoisena. Tein siis täytteen 1,5-kertaisena. Korvasin purjon sipulilla. Pohjaan käytin tätä ohjetta. Tässä siis ohje miten piirakan nyt tein.
 
Kinkkupiirakka

Pohja

5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruususuolaa

2 tl leivinjauhetta

2 dl juustoraastetta

250 g margariinia tai voita

1 dl kylmää vettä

Sekoita kuibat aineet keseknään. Sekoita joukkoon juustoraaste ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen pellin kokoiseksi levyksi. Vedä levy papereineen reunalliselle uunipellille. Taputtele jauhoisilla käsillä taikinaa myös vähän reunoille.

Täyte

150 g levittyvää sulatejuustoa

60 g tomaattipyrettä

150 g/2 pienehköä sipulia

1 rkl rypsiöljyä

1 pieni keltainen paprika

300 g kinkkua (laitoin Kivikylän savumaukasta maalaispalvikinkkua)

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl basilikaa

 Päälle

2 kananmunaa

1 1/2 dl ruokakermaa


Sekoita keskenään sulatejuusto ja tomaattipyree ja levitä seos pohjataikinan päälle. Pilko sipulit pieneksi palaksi ja kuullota niitä kevyesti pannulla rypsiöljyssä. Pilko paprika ja kinkku. Sekoita sipuli-, paprika- ja kinkkukuutiot keskenään ja mausta mustapippurilla ja basilikalla. Levitä täyte sulatejuustoseoksen päälle pohjaan. Sekoita keskenään kananmunat ja ruokakerma ja kaada se täytteen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti