tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kookostangot


Tein näitä poikani synttäreille. Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Kookoksen ystävänä ihastuin ohjeeseen ja hyviähän ne olivat :) Lisäksi niitä oli hauska tehdä, koska kokeilin ensimmäistä kertaa pikkuleipien pursottamista. Kävi tosi näpsäkästi ja helposti! Ei tarvinnut kaulia tai pyöritellä. Kiitos veljelleni ja vaimollensa keksipursottimesta!!

Jos ei omista keksipursotinta, voi taikinaa pursottaa myös kermapursottimella. Siihen käy joko pyöreä tylla tai ihan pelkkä pyöreä liitinosa. Taikinaa kannattaa laittaa pursotinpussiin vain sen verran kerrallaan, että pursotus onnistuu helposti eikä taikinaa tarvitse voimalla pusertaa. Taikina oli kyllä mukavan pehmoista, että eiköhän hyvin onnistu!

Minulla tuli tällä ohjeella 96 kookostankoa. Määrä riippuu tietenkin siitä, kuinka pitkiä tankoja haluaa tehdä. Minä pursotin noin 4 cm pitkiä tankoja ja siitä ne hieman kohosivat uunissa.

Kookostangot
 
200 g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 dl kookoshiutaleita

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

kananmunaa voiteluun


Koristelu

sokeria (en laittanut)

kookoshiutaleita

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pursota massasta sormen paksuisia ja pituisia (tein vähän lyhyempiä) tankoja leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele ne kananmunalla. Ripottele pikkuleipien päälle sokeria ja kookoshiutaleita. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti