keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Banaanileipää pienelle (tai isommillekin)


Tässäpä oiva leipäherkku lapselle. Ensimmäistä satsia tehdessä keittiössä tulvi niin ihana banaanikakkua muistuttava tuoksu, että oli pakko tehdä toinen satsi. Siihen laitoin vajaa 1/2 tl ruususuolaa. Ohje löytyi Facebookin Sormiruokailijat-ryhmän resepteistä. Eräs äiti oli tämän päässään keksinyt, kiitos hänelle tästä! :) Naminam!

Tosi helppo ja nopea valmistaa!!

Banaanileipä
 
(5-6 pientä leipästä)

1 banaani
 
1 dl vettä/maitoa
 
1 dl jauhoja (laitoin täysjyvävehnäjauhoja)
 
hyppysellinen vaniljasokeria
 
hyppysellinen kanelia
 
1 1/2 dl kaurahiutaleita

Muussaa banaani haarukalla tai sosenuijalla kulhoon. Sekoita joukkoon vesi. Lisää mausteet, jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita sen verran, että seos on tasaista. Muotoile käsin taikinasta muutama noin 1 1/2 cm korkuinen lättynen leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada hieman väriä.

Banaanileivät menossa uuniin.



Ensikohtaaminen banaanileivän kanssa :) Hyvin maistui!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti