torstai 23. toukokuuta 2013

Kaura-tyrnipikkuleivät


Rapsakoita, maistuvia pikkuleipiä. Ohje on Valo 24h paahdettu rouhittu pellava + tyrni -pakkauksen takaa. Täällä tarkemmin tuotteesta. Pakko kokeilla myös pellava + mustikka ja pellava + puolukka -seoksia. Aion laittaa seosta ainakin smoothieihin ja jogurtin ja myslin sekaan.

Pellava + tyrni


Kaura-tyrnipikkuleivät

(noin 45 kpl)

2 dl kaurahiutaleita

1 dl Valo 24h pellavaa + tyrniä

1 1/2 dl sokeria

1 dl mantelirouhetta

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g voita/margariinia sulatettuna

1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtynyt voisula ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla pieniä kasoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa (minulla oli yhdellä pellillä 16 kpl). Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Pikkuleivät ovat tosi pehmeitä heti uunistaoton jälkeen, mutta ne rapsakoituvat nopeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti