lauantai 25. toukokuuta 2013

Metsäretki ja pieni mustikkasuu


Kävimme perheen voimin äitienpäivänä metsäretkellä. Romeo oli manducassa selässäni ja muut kävelivät. Lapset on kiva viedä keväiseen metsään, kun siellä on niin paljon ihmeteltävää. Mio on nyt kyselyvaiheessa. Miettii kovasti asioita. Ihmetystä herättivät eniten katkenneet puut. Romeokin halusi koko ajan kosketella puiden ja pensaiden oksia ja Meidän lähellä on salaman katkaisema puu ja sitä lapset haluavat mennä katsomaan uudestaan ja uudestaan.

Lastemme suosikkikohde viime aikoina eli salaman katkaisema puu!


Söimme eväät järven rannalla rauhaisassa paikassa. Vedessä rääkkyivät silkkiuikut pitäen soidinmenojaan. Eväänä oli viinirypäleitä, vettä ja näitä myslipaloja. Romeo söi viinirypäleitä ja maissinaksuja.

Metsästä löytyi paljon kivaa, kuten tämä maja.


Evästauko :)


Maisemaa evästauolla, silkiuikut seuranamme.


Kuopuksemme kasvaa kovaa kyytiä ja on pian jo vuoden vanha! Viime aikoina vauvasta on selkeästi kasvanut pieni poika, joka oppii koko ajan kaikenlaista ja hoksaa ympäröivät asiat uudella tavalla. Lelut ja kirjat ovat alkaneet enemmän kiinnostaa. Romeo "juttelee" enemmän ja tykkää hassutella sisarustensa kanssa.

Mustikat ovat niin hyviä, että Romeo taputtaa käsiään välillä niitä syödessään. Ihmetys oli suuri, kun poika katsoi, mitä käsille olikaan tapahtunut :)


Keväällä lapset ovat sairastaneet parit flunssat. Yksi niistä oli ärhäkkä. Romeolla se pitkittyi. Kuume kesti noin 10 pv, hengitykseen tarvittiin avuksi lääkettä ja lopulta korvat tulehtuivat. Yhtenä hoitona korville laitoin pojan päähän kypärämyssyn, jonka sisäpuolella oli korvaa vasten liivinsuojus. Olin leikannut siihen ylös aukon ja sujauttanut sisään pilkottua valkosipulia :)


Romeo 10 kk. Polviseisonta tuli tutuksi.


Romeo 11 kk kera kahden hampaansa :) Nyt noustaan seisomaan tukea vasten. Taaperokärryllä kävely ei ihan vielä suju, mutta piakkoin varmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti