tiistai 17. syyskuuta 2013

Lemon curd (sitruunatahna) intiaanisokerilla


Halusin kokeilla, että minkälaista sitruunatahnaa tulee, kun korvaa tavallisen kidesokerin intiaanisokerilla. Tuonkaltaista väriä osasinkin odottaa, vaikka kyllä se silti hymyilytti :) Mieskin luuli, että teen kinuskia. Minusta seos alkoi jo aika alussa saostua, eikä minusta juurikaan siitä enää muuttunut paksummaksi. Keittelin seosta noin 15 minuuttia. Maku oli intiaanisokerin ansiosta vähän aromikkaampi ja mieheni mielestä vähemmän kirpeä kuin tavallisella sokerilla tehty.

Täältä löytyy aiemmin tekemäni sitruunatahna, joka on tehty tavallisella kidesokerilla.

Lemon curd intiaanisokerilla

2 sitruunaa

3 dl intiaanisokeria

2 kananmunaa

50 g voita

Purista sitruunoista mehu ja kaada mehu paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita joukkoon muna ja intiaanisokeri. Sekoittele hellalla keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut (puolikkaalle annokselle riittää noin 5-10 min.). Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä. Jos käytät lemon curdin seuraavana päivänä tai myöhemmin, laita se jääkaappiin.

Lemon curd säilyy jääkaapissa hyvänä noin kaksi viikkoa. Tästä satsista tulee noin 1 1/2 tuollaista pientä purkillista.

Huom. Jos lemon curdista haluaa täysin sileää, voi puristetun sitruunamehun siivilöidä. Ja jos lemon curdiin haluaa vielä enemmän kirpakkuutta, voi siihen lisätä sitruunoiden (tai vain yhden sitruunan) kuoriraaste. Sitruunat kannattaa tällöin pestä ensin huolella.

Sitruunatahna oltuaan yön jääkaapissa.


Sipaisu vaikka leivän päälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti