tiistai 8. heinäkuuta 2014

Raparperihillo (raparperimehun jämistä)

 
Tämän raparperimehun ylijääneestä raparperiseoksesta saa tehtyä tosi makoisan hillon! Raparperiseoksessa on jo valmiiksi sokeria, joten hillosokeria ei tarvita isoja määriä. Seoksessa on sitruunan raikkautta valmiina. Kaneli ja vaniljasokeri tekevät mausta entistä herkullisemman. Hillo sopii hyvin vaniljajäätelön tai leivän päälle, mutta sitä voisi käyttää myös leivonnassa kuten kakkujen täytteessä kermavaahtoon sekoitettuna.

Raparperihillo (raparperimehun jämistä)
 
(noin neljä tuollaista pienehköä purkillista)

raparperiseos, joka jää yli raparperimehusta
 
1 3/4 dl vettä
 
1 1/2 dl hillosokeria
 
1 tl kanelia
 
1 tl vaniljasokeria

Kaada raparperiseos kattilaan ja lisää joukkoon muut ainekset. Keitä keskilämmöllä samalla sekoitellen. Kaada hillo purkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. Osan voi myös pakastaa muovirasioissa.


 Raparperihillo sopii mielestäni hyvin ruisleivän päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti