torstai 21. elokuuta 2014

Kaakaoletut tähtinä


Tein pitkästä aikaa lettuja. Selailin Suklaa -reseptikirjaa ja sattumalta löysin ohjeen näille kaakaoletuille. Paistoin letut uudella teflonpintaisella pikkupannulla, jonka sain pienen yhteistyön kautta AlphaGeek -verkkokaupasta (kiitos ♥). Sieltä tuli jotain muutakin ja siitä lisää ihan piakkoin ;) Pannu on 15 cm halkaisijaltaan eli sillä saa juuri sopivan kokoisia lettuja lapsiperheeseen :) Tykkäsin pannusta kovasti! Siinä paistui se ensimmäinenkin lettu todella nätisti. Lettuja oli helppo käännellä ja sitten vain kippasin valmiin letun pannulta lautaselle. Koska pannussa on ohut pohja, pidin lämpötilan koko ajan kolmosessa (asteikolla 1-9). Aion seuraavaksi paistaa jonkinlaisia tähtimunakkaita :)

Huom! Jos korvaat taikinassa intiaanisokerin tavallista kidesokerilla, laita sitä vain 2 tl!

Kaakaoletut
 
(noin 12 kpl)

150 g (2 1/2 dl) puolikarkeita spelttijauhoja (vehnäjauhotkin käyvät)
 
2 rkl tummaa kaakaojauhetta sihdattuna
 
1/2 dl intiaanisokeria
 
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
 
3 dl maitoa
 
25 g voita sulatettuna

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja intiaanisokeri suuressa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa vispilällä munat, maito ja sulatettu voi. Kaada jauhoseokseen puolet nesteestä ja sekoita (esim. puulusikalla). Lisää loppu neste ja sekoita. Anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia. Lisää maitoa tarvittaessa (minä en lisännyt).

Paistamiseen

kookosöljyä (tai voita)

Kuumenna ohukaispannu keskilämmöllä (tai pienemmällä lämmöllä, jos pohja on ohut). Voitele pannu kookosöljyllä (tai voilla). Paista lettuja molemmin puolin, kunnes ovat kypsiä. Tarjoile mieluiten lämpiminä.

Koristeluun

intiaanisokeria, mustaherukoita, ruokosokerisiirappia, karviaishilloa
 
(tai ihan mitä mielesi halajaa)

Koristele letut haluamallasi tavalla. Jos haluat superherkkulettuja, voi päälle laittaa vaahdotettua kermaa ja pursottaa suklaata. Tuoreet marjat ja hillot sopivat mainiosti.

Tällaisella söpöllä pannulla paistoin letut.


Pino tähtilettuja, vierellään intiaanisokeria ja mustaherukoita ♥



Äitini tekemä tuore karviaishillo sopi letuille myös hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti