maanantai 18. elokuuta 2014

Suklaakakku paahdetuilla manteleilla


Osallistun tällä kakulla Leivontafoorumin elokuun leivontahaasteeseen täällä. Aiheena on 'Yllätyslaatikko + tarkkaeuro'. Yllätyslaatikon ainekset olivat käytettävissä ja sen lisäksi aineksia sai ostaa enintään 4 €:lla.

Yllätyslaatikko sisälsi:
 
♥ jokin suklaapatukka (noin 50 g)

♥ noin 1/2 dl jotain pähkinöitä TAI manteleita

♥ jäätelöpaketin jämät (noin yhden pallollisen verran)

♥ pari desiä tummaa sokeria (fariini- täysruoko-, muscovado- tai intiaanisokeria)

♥ 2 kananmunaa

Kaupasta ostin lisäksi:

Fazer Dark Chocolate 47%, 39 g 0,67 € (yllätyspaketin suklaa ei ihan riittänyt)

Juustoportti Kirnuvoi 250 g 1,75 €

MyllynParas Emännän puolikarkea vehnäjauho 2 kg 1,29 €

Yhteensä 3,71 €

Valitsin tämän suklaakakun haasteeseen, koska sen ainekset osuivat parhaiten yksiin haasteessa mainittujen ainesten kanssa. Lisäksi tästä on tullut yksi lempikakuistani, koska se on niin suussasulavan hyvää (brownies/mutakakkutyylinen) ja se on niin nopea ja helppo tehdä. Täältä löytyy aiemmin tekemäni, tällä reseptillä tehty suklaakakku, joka on puolet isompi :) Alkuperäisessä ohjeessa mainitaan, että kakun päälle sopisi hyvin pähkinätkin. Nyt niitä laitoin, kun niitä oli sopivasti tarjolla haasteessa :) Päätin paahtaa mantelit, jotta sain niihin enemmän makua. Pehmoinen, kostea kakku ja rouskuvat mantelipalat tuntuivat hauskalta yhdistelmästä. Leikkasin päälle vielä tähtimuotilla vaniljajäätelöpalan. Kakku kohoaa vähän juustokakun tavoin uunissa ja laskeutuu uunista oton jälkeen. Siksi kakulle jää hieman kumpuilevainen ulkomuoto  :D

Tuossa alhaalla näkyvät saamani pisteet ja kommentti :)

Suklaakakku paahdetuilla manteleilla
 
(2-3 hengelle)

75 g tummaa suklaata
 
1 1/4 dl intiaanisokeria
 
75 g voita
 
1/2 rkl vehnäjauhoja
 
2 kananmunaa

Sulata suklaapalat kulhossa joko vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen. Lisää joukkoon muut ainekset voimakkaasti vatkaten. Kaada taikina 18 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle on leikattu leivinpaperipala ja reunat on voideltu. Paista 190-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kakun sisuksen tulee olla vielä löysä, kun otat sen pois uunista. Riittää että pinta on kypsä. Kakku jähmettyy sopivaksi jäähtyessään.

Koristeeksi

1/2 dl kuorittuja manteleita
 
2 palaa tummaa suklaata
 
pienet palat vaniljajäätelöä

Paahda manteleita kuivalla pannulla keskilämmöllä sen verran, että ne saavat kullanruskean värin. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Levitä pähkinäpalat kakun päälle. Sulata suklaapalat joko vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen. Kaada suklaasula pieneen pussiin, leikkaa kulmasta pieni pala pois ja pursota suklaa pähkinöiden päälle. Aseta pieni pala vaniljajäätelöä annospalojen päälle juuri ennen tarjoilua. Jäätelöstä voi leikata vaikka tähtimuotilla pienet palat :)

Uunista tullut kakku.


Valmis kakku syötäväksi :)




Vaniljajäätelötähti koristeena :)


Suklaakakkua, paahdettuja manteleita ja tummasuklaaraidat ♥


Saamani pisteet ja kommenttiLeivontafoorumin haasteessa:
 
(1+1+3+1 = 6 p.)

- Herkullista, ah niin herkullista. Tässä on onnistuttu saamaan pienillä kikoilla karuhkon näköisestä kakusta niin kaunis, että kehtaisi asettaa parempiinkin juhliin tarjolle
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti