Nämä pikkuleivät ovat kuuluneet jo monen
vuoden ajan jouluperinteeseen vanhempieni kotona. Äiti aina tekee
pikkuleivät etukäteen ja sitten minä, äiti ja toisetkin halukkaat
yhdessä kuorrutamme ne. Pikkuleipiä tulee todella paljon tämän ohjeen
mukaan tehtynä ja kuorrutammekin keksejä yleensä sen verran kerrallaan
kuin on tarve. Kuorruttamisesta on siis myös tullut kiva perinne.
Resepti on peräisin amerikkalaisesta
Commemorative Cookbook-reseptikirjasta. Siihen on koottu Boonvillessa,
Missourissa asuvien henkilöiden lempireseptejä. Boonville on isäni
synnyinkaupunki.
Christmas Cookies
1 cup/ 2,4 dl sokeria
1/2 cup/ 1,2 dl voita
2 kananmunaa
1/2 cups/ 1,2 dl kuohukermaa/kevytkermaa
1/2 tsp./ 1/2 tl vaniljasokeria
3 cups/ 7,2 dl vehnäjauhoja
1/2 tsp./ 1/2 tl ruokasoodaa
2 1/2 tsp./ 2 1/2 tl leivinjauhetta
Vaahdota
sokeri ja voi. Vatkaa joukkoon munat ja sen jälkeen kerma. Sekoita
keskenään vaniljasokeri, jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita
jauhoseos siivilöiden noin kolmessa erässä taikinaan.
Kauli taikina
noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota haluamallasi muotilla
taikinasta pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes pinta on vaalean
kullanruskea.
Kuorrutus
2 cup/ 4,8 dl tomusokeria
kiehuvaa vettä/kananmunanvalkuaista + loraus sitruunamehua tai
pelkkää sitruunamehua
Nonparelleja tai muita koristerakeita
Sekoita
tomusokeriin kiehuvaa vettä/valkuaista, kunnes seos on paksuhkoa, mutta
helposti levitettävää. Mausta halutessasi sitruunamehulla. Levitä seosta
pikkuleipien päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja. Anna
kuorrutuksen jähmettyä kunnolla. Säilytä tiiviissä rasiassa
huoneenlämmössä.
Me laitamme kuorrutteeseen nykyään pelkkää sitruunamehua. Tällöin pikkuleivät ovat kivan pirtsakan makuisia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti