maanantai 10. lokakuuta 2011

Kasvis-juustomuffinit


Näitä tarjottiin tyttäreni 4-vuotissynttäreillä. Nyt oli pakko pyytää äidin apua leipomisen suhteen, kun meinasi vallan tulla kiire.  Äiti ihanaiseni leipoi näitä muffinsseja sekä tällaisen sipulisen kinkku-juustopiirakan. Laitan niidenkin ohjeen blogiini, koska ne olivat tosi hyviä.

Näiden muffinssien ohjeen löysin Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Nämä olivat alunperin vähän vaaleampia valmiina. Ne saivat lisää väriä, kun lämmitin ne uunissa juhlapäivänä :) Tosi hyviä olivat!

Kasvis-juustomuffinit

(noin 12 kpl)

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1/2 tl ruususuolaa

2 1/2 dl maitoa

3/4 dl rypsiöljyä

2 kananmunaa

100 g fetajuustoa murennettuna

100 g parmesaaniraastetta

noin 1 dl punaista paprikaa silputtuna (näihin tuli makeaa suippopaprikaa)

2 tl oreganoa

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Yhdistä maito ja öljy ja sekoita kananmunat joukkoon. Lisää seokseen juustot, silputtu paprika ja oregano. Sekoita kevyesti jauhoseos maito-öljyseokseen.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin syvennyksiin ja annostele massa niihin. Massan voi myös annostella suoraan silikonisiin muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti