Ostin itselleni synttärilahjaksi :) pari
uutta kirjaa kokkaukseen liittyen. Yksi niistä on Salaatteja vähällä
vaivalla-kirja. Olen kaivannut vähän inspiraatiota salaattien tekemiseen
ja tämä kirja onkin pullollaan tosi herkulliselta vaikuttavia
salaattireseptejä! Nyt tein yhden salaatin kyseisen kirjan ohjeen
mukaan. Oli tosi hyvää! Punasipulin jätin tosin pois, koska en oikein
välitä raa'asta sipulista.
Tonnikala-yrttifusillisalaatti
(neljälle)
200 g kuivaa fusillipastaa (laitoin täysjyväistä)
1 punainen paprika siemenet poistettuna ja neljään osaan leikattuna
1 punasipuli viipaleina
4 tomaattia viipaleina
200 g säilöttyä tonnikalaa valutettuna ja hiutaloituna (jätin myös pieniä paloja)
Kastike
6 rkl basilikalla maustettua öljyä tai extra-neitsytoliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl limettimehua
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
4 rkl tuoretta basilikaa pilkottuna, lisäksi lehtiä koristeluun
Kiehauta kattilallinen kevyesti suolattua
vettä. Lisää pasta, kiehauta uudelleen ja keitä 8-10 minuuttia, kunnes
pasta on sopivan pehmeää (al dente).
Laita sillä välin paprikapalat
leivinpaperoidulla uunipellillä esilämmitettyyn uuniin (laitoin 200
asteeseen). Paahda niitä 10-12 minuuttia, kunnes kuori alkaa mustua.
Siirrä palat muovipussiin, sulje pussi ja nosta se sivuun.
Nosta pastakattila liedeltä, valuta pasta ja nosta jäähtymään. Ota paprikapalat muovipussista ja kuori. Suikaloi paprikat.
Valmista kastike. Mittaa kaikki
kastikeainekset isoon kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää pasta,
paprikasuikaleet, sipuli, tomaatit ja tonnikala. Sekoita varovasti ja
jaa lautasille. Koristele basilikanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti