Tein tätä kreemiä tähän
Taikametsän siilikakkuun. Käytin reseptissä vähän mallina muutamaa eri
kreemiohjetta Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta. Sopivan appelsiinisen
maun sain kokeilemalla.
Tämä kreemimäärä riittää suht ohkaisina
kerroksina kakun kahteen väliin sekä kuorrutteeseen
marsipaani/sokerimassalevyn alle. Tai sitten siitä riittää vähän
paksummalti kahteen väliin kakussa tai 15-20 normaalikokoisen
kuppikakun/muffinssin kuorruttamiseen.
Appelsiinikreemi
110 g suolatonta voita
3 rkl puristettua appelsiinimehua
2 tl appelsiinin raastettua kuorta
500 g tomusokeria
Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon.
Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen, kuutioitu voi, appelsiinimehu-
ja kuoriraaste sekä puolet tomusokerista. Vatkaa seos tasaiseksi ja
pehmeäksi. Lisää vähitellen sekaan loppu tomusokeri samalla vatkaten.
Vatkaa seosta, kunnes se on tasaisen kermaista.
Jos kreemi joutuu vähän odottamaan, laita kreemiä
sisältävän kulhon päälle kostutettu liina/talouspaperipala, jotta kreemi
pysyy kosteana ja helposti levitettävänä. Sitä voi myös tarvittaessa
käyttää muutaman sekunnin ajan mikrossa, jotta se pehmenee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti