Viime viikolla tuli yhtäkkiä mieli leipoa
muffinsseja/kuppikakkuja. Leivoimme tyttäreni kanssa näitä kuppikakkuja.
Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta-kirjasta. Maku
oli meidän kaikkien mieleen! Tein kuppikakkuja lopulta tuplamäärän,
koska muruseosta jäi niin paljon yli. Laitan tähän siis muruseoksen
ohjeen puolitettuna.
Mustikka-murukuppikakut
Kuppikakkutaikina
(12 normaalinkokoista kuppikakkua)
100 g voita
2 dl maitoa
1 pestyn sitruunan raastettu kuori (jätin pois kun ei ollut)
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte
5 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
Sulata voi ja lisää siihen maito ja
raastettu sitruunankuori. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri
vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon haalea neste.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele taikinan
joukkoon.
Aseta paperiset vuoat muffinssipellin
syvennyksiin. Täytä 2/3 vuoista vuorotellen taikinalla ja mustikoilla.
Jätä muutama mustikka pinnalle koristeeksi. Paista 200-asteisen uunin
keskiosassa noin 20 minuuttia. Kokeile kypeyyttä tikulla, joka ei saa
jäädä tahmeaksi.
Muruseos
40 g kylmää voita
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja nypi
joukkoon kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri. Sirota
muruseosta jokaisen kuppikakun pinnalle ja koristele ne muutamalla
mustikalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti