Minä puolitin täytetyn taikinalevyn pitkittäin kahtia eli tein pienempiä hyrriä. Niin teen yleensä juhliin, kun on muutakin tarjottavaa.
Kasvishyrrät
Rahkavoitaikina
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (vehnäjauhot käyvät myös)
1 tl leivinjauhetta
Täyte
40 g tomaattipyreetä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1/2 punainen paprika
2 tomaattia
1 pieni sipuli
150 g juustoraastetta (esim. Emmental)
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
Voiteluun
kananmunaa
Kääri taikinalevy rullalle pitkältä sivulta. Jos haluat pienempiä rullia, halkaise täytetty levy pitkittäin kahtia ja tee kaksi rullaa (minä tein näin). Leikkaa levy noin 2 cm kokoisiksi paloiksi. Nosta palat muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Siirrä vuoat leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele hyrrät kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia.
Täytettä taikinalevylle.
Hetki ennen käärimistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti