Peruna-jauhelihalaatikko
(6 annosta)
400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
370 g paseerattua tomaattia (ohjeessa on chili-tomaattimurskaa)
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl ruususuolaa
1 tl kuivattua basilikaa
ripaus rouhittua mustapippuria
8 perunaa
2 dl juustoraastetta
Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta (minä laitoin pohjalle ohuen kerroksen jauhelihaseosta ja sen päälle aloin latoa kunnon kerroksia perunaviipaleita ja jauelihaseosta). Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa. Painele pintaa hieman niin, että kerrokset tiivistyvät (en tehnyt tätä). Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista ensin 225-asteisessa uunissa alatasolla 20 minuuttia. Laske sitten uunin lämpötila 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia (minulla oli enää noin 30 minuuttia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti