Ruisjauhot toivat kivaa vaihtelua pohjaan ja antoivat pohjalle mukavasti pehmeyttä ja makua. Henna sanookin, että tämä pohja ei kovetu jääkaapissa oltuaan. Vehnäjauhopohjainen pohja kovettuu herkemmin. Itse tykkäsin syödä piirakkaa kun se oli vielä vähän haaleaa eli ei kokonaan jäähtynyt. Sitä pystyi oikein hyvin leikkaamaan hieman lämpimänäkin. Kylmänäkin piirakka maistui oikein makoisalta! Tätä ohjetta on helppo soveltaa esim. marjoille!
Piirakan kanssa sopisi hyvin vaniljajäätelö tai vaniljakastike. Meillä ei ollut kumpaakaan ja nautimme piirakkaa sellaisenaan :)
Vaniljatuorejuusto-omenapiirakka
100 g voita (honeenlämpöisenä)
1 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele piirakkavuoka (oma vuokani oli noin 26-27 cm halkaisijaltaan). Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl intiaanisokeria
2 kananmunaa
♥
noin 4 keskikokoista/pienehköä omenaa
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikina on saanut vähän väriä. Anna piirakan jäähtyä ainakin sen verran, että täyte ehtii jäähtyä haaleaksi.
♥
Piirakkapohjan reunoissa näkyy makoisia intiaanisokeripaloja :)
Omena-aurinko.
Pehmeä pohja ja pehmeä täyte.
Piirakkapalalla on kaunis intiaanisokeri-kauneuspilkku reunassaan ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti