Kakku johon tämä kinuskikuorrute tuli, löytyy täältä.
Kinuskikuorrute intiaanisokerilla
Noin 24 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun:
2 dl kuohukermaa
2 dl intiaanisokeria
1-2 tl voita
Noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun:
2 1/2 dl kuohukermaa
2 1/2 dl intiaanisokeria
2 tl voita
Noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun:
3 dl kuohukermaa
3 dl intiaanisokeria
2-3 tl voita
Mittaa kerma
ja intiaanisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta kunnes se
kiehuu. Alenna sitten lieden lämpötila keskiteholle tai sen verran, että
seos kiehuu ja kuplii hiljalleen. Keitä kinuskia noin 15-20 minuuttia
samalla sekoitellen. Paras tapa on varmistaa aina onko kinuski valmista.
Varmistamisen voi tehdä kahdellakin tavalla:
Vesilasitesti:
Tipauta lusikalla pieni loraus kinuskia vesilasissa olevaan kylmään
veteen. Jos kinuski liukenee ja hajoaa veteen, se ei ole vielä valmista.
Jos kinuski jää palloksi ja sen voi nostaa lasista sormella pois ja
siitä voi muotoilla jopa pallon, on kinuski valmista.
Kakkutesti:
Tipauta kinuskia lusikalla pieni loraus kakkupohjan pinnalle. Jos
kinuski imeytyy kakkuun, ei se ole vielä valmista. Jos kinuski jää
kokonaan kakkupohjan pinnalle, on se valmista.
Jos kinuski ei
testien mukaan ole vielä valmista, pitää kinuskia keittää vielä hetki.
Testejä voi tehdä useastikin kinuskin valmistuksen aikana. On
varmistettava, että kinuskia ei keitä liian kauan. Silloin kinuski
jähmettyy kakun päälle liikaa (jopa kivikovaksi) ja leikkaaminen voi
olla hankalaa.
Kun kinuski on valmista, niin lisää
voi ja sekoita hyvin, jotta voi sekoittuu kinuskiin tasaisesti. Anna
kinuskin vetäytyä noin minuutin ajan ja kaada se sitten kakkupohjan
päälle. Levitä kinuski palettiveitsen tai tavallisen veitsen avulla.
Ei kannata
odottaa ainakaan minuuttia kauempaa kinuskin kaatamista kakun päälle,
koska kinuski jähmettyy nopeasti. Kun ei aikaile liikaa, kinuskin
levittäminen onnistuu hyvin ja pinnasta tulee tasainen. Kinuskikuorrute
on oikein keitettynä suussasulavan pehmeää ja hyvin leikattavaa, vaikka
se on ollut pidemmänkin aikaa jääkaapissa.
Kinuskikuorrutteen voi hyvin tehdä kakun päälle jo edellisenä päivänä!
♥
Intiaanisokeri-inuskikuorrute kakun päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti