lauantai 27. marraskuuta 2010

Jauheliha-linssikeitto


Tässä toisenlainen versio jauhelihakeitosta. Tämä on taas tällainen oma sävellys. Linssit sopivat moneen ruokaan!

Jauheliha-linssikeitto
 
500 g paistijauhelihaa (400 g riittäisi myös)
 
2 rkl rypsiöljyä
 
1 tl ruususuolaa
 
1/2 tl paprikajauhetta
 
1/2 tl jauhettua valkopippuria
 
1/2 tl jauhettua mustapippuria
 
1/4 tl Barbeque yrttimix+valkosipuli-seosta
 
2 pss (à 250 g) juuressuikaleita (pakaste)
 
1 dl pilkottua ja aiemmin ryöpättyä ja pakastettua mangoldiaa
 
2 dl punaisia linssejä
 
1 l vettä
 
1 kasvisliemikuutio
 
500 g tomaattimurskaa (400 g riittäisi myös)
 
170 g pippurista tuorejuustoa

Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai padassa. Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää juuressuikaleet, mangoldia, linssit, vesi, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä noin 15 minuuttia. Lisää tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää suolaa tai mausteita tarvittaessa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti