Kokeilin taas vähän erilaista
banaanikakkuohjetta. Tästäkin tykkäsin. Ohje on Leila Lindholmin Pala
kakkua ja paljon muuta-kirjasta.
Pekaanipähkinä-banaanikakku
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl tomusokeria
4 kypsää banaania
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
75 g pekaanipähkinöitä
♥
Voita ja korppujauhoja vuokaan
Vaahdota voi,
sokeri ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit
ja sekoita sose taikinaan. Lisää kananmunat.
Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää siihen kokonaiset, kuoritut pekaanipähkinät
(säästä muutama koristeeksi pinnalle). Kääntele kuiva-aineseos
banaanitaikinaan.
Voitele ja
korppujauhota pitkä kakkuvuoka. Laita pohjalle säästämäsi
pekaanipähkinät ja kaada päälle taikina. Paista kakku 175-asteisessa
uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Kakku on valmis, kun tikku pysyy kuivana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti