Tämä ohje on peräisin Kinuskikissalta täältä.
Täältä löytyy kaakaoisen sienikakkupohjan ohje.
Vaalea sienikakkupohja
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
Voitele ja
korppujauhota irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 24 cm. Sekoita leivinjauhe
jauhojen sekaan. Vaahdota munat ja sokeri isossa kulhossa, koska veden
ansiosta munat ja sokeri vaahtoutuvat todella paljon. Kun olet
vaahdottanut seosta noin puoleenväliin asti, laita vesi kiehumaan
kattilaan. Laita vettä vähän tarvittua enemmän, koska osa vedestä voi
haihtua loppuvatkauksen aikana. Munasokerivaahto on valmista, kun
vatkaimella tehty kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.
Kaada oikea
määrä kuumaa vettä mitta-astiaan. Lisää vesi pienissä (15-20) erissä
vaahtoon jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla. Siivilöi
jauhoseos vaahtoon sihdaten ja pienissä erissä varovasti nuolijalla
käännellen.
Kaada taikina
vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.
Suojaa pinta jonkin ajan kuluttua foliolla/leivinpaperilla, jotta pohja
ei tummu liikaa. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.
Huom!
Sienikakkupohja kohoaa tosi hyvin uunissa ja esimerkiksi neljän munan
kakku vastaa aika lailla viiden munan sokerikakkupohjaa. Kakku saattaa kohota
lopussa enemmän keskeltä, mutta kohouma tasoittuu, kun kakun on kumonnut
ylösalaisin alustalle aika pian uunista ottamisen jälkeen.
Pehmoista sienikakkupohjaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti