perjantai 12. marraskuuta 2010

Pekaanipähkinä-banaanikakku


Kokeilin taas vähän erilaista banaanikakkuohjetta. Tästäkin tykkäsin. Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua ja paljon muuta-kirjasta.

Pekaanipähkinä-banaanikakku

150 g pehmeää voita

1 dl sokeria

2 dl tomusokeria

4 kypsää banaania

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia

1/2 tl inkivääriä

ripaus suolaa

75 g pekaanipähkinöitä


Voita ja korppujauhoja vuokaan

Vaahdota voi, sokeri ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit ja sekoita sose taikinaan. Lisää kananmunat.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen kokonaiset, kuoritut pekaanipähkinät (säästä muutama koristeeksi pinnalle). Kääntele kuiva-aineseos banaanitaikinaan.

Voitele ja korppujauhota pitkä kakkuvuoka. Laita pohjalle säästämäsi pekaanipähkinät ja kaada päälle taikina. Paista kakku 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis, kun tikku pysyy kuivana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti