lauantai 13. marraskuuta 2010

Sipulinen kinkku-parsapiirakka


Tämä piirakka on oma kehitelmäni. Täytteiden ainekset aina vähän vaihtelevat sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Sipulinen kinkku-parsapiirakka

Pohja

100 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

1 rkl kylmää vettä

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina voidellun, 26 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan ilmareikiä. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Täyte

2 isoa sipulia

1 rkl rypsiöljyä

1/2-1 rkl juoksevaa hunajaa

1/2 tl kuivattua basilikaa

1/2 tl ruususuolaa

100 g fetajuustoa palana/kuutioina (joskus jätän pois)

1 pieni punainen paprika

1 rkl vettä

reilu 100 g kevyt kinkkusuikaleita/uunikinkkua kuutioituna

2 dl juustoraastetta

pakasteparsaa/tuoreen parsan nuppuosia puolikypsäksi keitettynä/höyrystettynä

3 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

1/2 tl aromisuolaa

Pilko sipulit pieneksi ja kuullota ne kuumassa pannussa öljyn seassa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Pese ja pilko paprika, laita paprikapalat kuumalle pannulle vesitilkan kanssa ja kuullota niitä vähän.

Levitä sipuliseos piirakkapohjalle. Murusta fetajuustopala sipulipalojen päälle (fetakuutioita ei tarvitse välttämättä murustaa). Levitä fetamurun päälle paprikapalat ja niiden päälle kinkkusuikaleet- tai kuutiot. Levitä kinkkusuikaleiden päälle juustoraaste. Asettele juustoraasteen päälle parsapalat.

Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja aromisuola. Kaada kermaseos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti