tiistai 11. tammikuuta 2011

Christmas Cookies, joulun pikkuleivät


Nämä pikkuleivät ovat kuuluneet jo monen vuoden ajan jouluperinteeseen vanhempieni kotona. Äiti aina tekee pikkuleivät etukäteen ja sitten minä, äiti ja toisetkin halukkaat yhdessä kuorrutamme ne. Pikkuleipiä tulee todella paljon tämän ohjeen mukaan tehtynä ja kuorrutammekin keksejä yleensä sen verran kerrallaan kuin on tarve. Kuorruttamisesta on siis myös tullut kiva perinne.

Resepti on peräisin amerikkalaisesta Commemorative Cookbook-reseptikirjasta. Siihen on koottu Boonvillessa, Missourissa asuvien henkilöiden lempireseptejä. Boonville on isäni synnyinkaupunki.

Christmas Cookies

1 cup/ 2,4 dl sokeria

1/2 cup/ 1,2 dl voita

2 kananmunaa

1/2 cups/ 1,2 dl kuohukermaa/kevytkermaa

1/2 tsp./ 1/2 tl vaniljasokeria

3 cups/ 7,2 dl vehnäjauhoja

1/2 tsp./ 1/2 tl ruokasoodaa

2 1/2 tsp./ 2 1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota sokeri ja voi. Vatkaa joukkoon munat ja sen jälkeen kerma. Sekoita keskenään vaniljasokeri, jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos siivilöiden noin kolmessa erässä taikinaan.

Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes pinta on vaalean kullanruskea.

Kuorrutus

2 cup/ 4,8 dl tomusokeria

kiehuvaa vettä/kananmunanvalkuaista + loraus sitruunamehua tai
 pelkkää sitruunamehua
 
Nonparelleja tai muita koristerakeita

Sekoita tomusokeriin kiehuvaa vettä/valkuaista, kunnes seos on paksuhkoa, mutta helposti levitettävää. Mausta halutessasi sitruunamehulla. Levitä seosta pikkuleipien päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla. Säilytä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Me laitamme kuorrutteeseen nykyään pelkkää sitruunamehua. Tällöin pikkuleivät ovat kivan pirtsakan makuisia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti